Dubbeltraining goed verlopen


Afgelopen zaterdag, 13 april, stond de jaarlijkse dubbeltraining op het programma. Een training die ooit in het leven is geroepen om iedereen te laten wennen aan het ritme van de Roparun. Het is namelijk een typische belasting: 4 uur lopen, 4 uur rust en dan weer 4 uur lopen. Met de dubbeltraining is dat precies wat we oefenen.

In de afgelopen jaren hebben we bij de dubbeltraining diverse plaatsen aangedaan, voor we de laatste twee jaar tussen Breda en Oudenbosch trainen. Zo liepen we vaak naar Dordrecht om daar in het bedrijf van teamlid Henri te rusten en te vergaderen waarna we door het Dortse gedeelte van de Biesbosch terug liepen. Ook is het voorgekomen dat we een deel van de “echte” Roparun liepen, zoals van Deventer naar Beesd ( toen we dat jaar de Ropaprun vanuit Hamburg aflegden) en van Herfelingen naar Antwerpen op de route vanuit Parijs. Tussenstops werden dan gepland in iets als een brandweerkazerne. De laatste twee jaren was de tussenstop in het Thomashuis in Oudenbosch, een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking.

De aanloop naar de dubbeltraining verliep niet geheel naar wens. Lichte pijntjes en plotselinge andere afspraken zorgde er voor dat we met een bescheiden groepje van start gingen. Uiteindelijk waren er maar vier lopers, twee fietsers, maar wel twee auto’s. Dat zorgde er voor dat er per auto twee lopers waren en dat de auto’s dus na de tweede wissel drie i.p.v. anderhalve kilometer moesten doorrijden, naar de volgende plek waarop hun lopers weer aan de beurt waren.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een vlekkeloze, gezellige training. Ook de stop in het Thomashuis was fijn: de bewoners van het Thomashuis serveerden een lekker kopje groentesoep. De temperatuur tijdens het lopen was net voldoende, maar er was wel een flink windje. Maar die heb je bij het lopen van een ronde net zoveel mee als tegen.

Normaal is de dubbeltraining de laatste training voor de Roparun. Gezien het feit dat we nog wat nieuwe teamleden mogen begroeten deze week, in combinatie met de “late Roparun” ( bijna half juni) kunnen we in mei nog een mooi stukkie trainen. Het gaat goedkomen!