Triatlon Thomashuis Oudenbosch groot succes

De triatlon voor Stichting Roparun (via ons team) van Thomashuis Oudenbosch (woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking) heeft maar liefst 1120 euro opgebracht. Zo’n twee jaar geleden gingen al 4 bewoners van dit huis de uitdaging aan om, in de vorm van een mini-Roparun, geld op te halen voor, zoals ze het zelf zeggen, mensen met kanker. Nu wilden de bewoners opnieuw een actie. Maar dan wel één waar alle bewoners aan deel konden nemen ongeacht hun beperking.

Op 10 april ’s morgens om 10.00 uur stonden 8 bewoners klaar om op de baan van AVO ’83 óf te gaan wandelen óf te gaan hardlopen. Ook enkele sportieve ouders en begeleiders hadden hun (hardloop)schoenen aangetrokken. In 30 minuten werden zo veel mogelijk rondjes gelopen onder het toeziende oog van ouders, begeleiders en Wim Ambagts van AVO, die zelf aanwezig was om het sportcomplex te openen en zelf ook een rondje mee te lopen. Het weer was prima en het aantal rondjes liep snel op. Met de muziek van bewoner Mehmet op de achtergrond viel het uiteindelijk allemaal goed te doen.

Hierna werd een tocht van 10 kilometer gefietst door de mooie omgeving van Oudenbosch. Alle gevaarlijke kruisingen werden goed afgezet door onze teamleden Frank M en Bram, zodat ook deze tocht moeiteloos werd volbracht.

Na een heerlijke lunch toog de groep naar LACO zwembad de Baarlebossche, die hun zwembad “voor het goede doel” gratis beschikbaar stelden. Bij binnenkomst hadden de badmeesters en juffen zelfs de hele kantine versiert. Na het omkleden werd er drie kwartier flink gezwommen en op het einde ook nog even gestoeid op de matten.

Als laatste moest natuurlijk duidelijk worden wat er was opgehaald voor Stichting Roparun. Teamlid Frank en deelnemer Arie onthuld cijfer voor cijfer het prachtige eindbedrag.

Moe maar uiteraard voldaan werd vervolgens teruggekeerd naar het Thomashuis, waarna er die middag niet veel meer gedaan werd. Kan ook niet anders na zo’n inspanning!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.