Historie

Geschiedenis van de Roparun

Hij wilde de marathon van Rotterdam lopen, maar een blessure zat hem in de weg. Sjaak Bril móest opgeven. Iedereen die de Roparun kent, weet wat daarna gebeurde: de weddenschap met Peter van der Noord, die de marathon kleineerde en beweerde dat het pas echt werd als je naar Parijs liep. Zo gezegd, zo gedaan. Uit deze weddenschap in 1991 ontstond die Rotterdam-Parijs-Run.

Sjaak en Peter besloten om sponsors te zoeken voor deze uitdaging, wat ze verrassend goed afging. Na afloop bleken ze, na aftrek van de onkosten nog 100.000 gulden over te houden. Dit bedrag wilden zij aan een goed doel doneren. De tip werd gegeven dat er in het Daniel den Hoed ziekenhuis mensen lagen die niet naar de gang konden om te bellen omdat ze vastzaten aan een infuus. Er zijn toen met dit geld een aantal mobiele infuushouders aangeschaft, daarnaast is geholpen met nieuwe telefoons en een aantal tv’s. Op deze manier konden ze een kleine bijdrage leveren om het ziekenhuisverblijf net een beetje aangenamer te maken. Zo is ook het doel van Roparun ontstaan, palliatieve zorg voor mensen met kanker.

In de volgende jaren bleef de Roparun flink groeien, zowel het aantal teams als het aantal vrijwilligers die zich wilden inzetten voor dit mooie doel. In 2004 werd besloten om de route om te draaien en van Parijs naar Rotterdam te lopen, zodat er ruimte was voor nog meer teams. De wachtlijst met inschrijvingen bleef met de jaren oplopen, waardoor er werd besloten vanaf 2012 een extra route toe te voegen aan de Roparun. De startlocatie Hamburg wint sindsdien steeds meer aan populariteit. Sinds 1992 is de Roparun met enkele teams uitgegroeid naar honderden teams met duizenden deelnemers.

Wat is de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van Parijs en Bremen naar Rotterdam. Wij starten vanaf Parijs en gaan 530 kilometer afleggen in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat het team uit een teamcaptain, minimaal vier begeleiders (fietsers), chauffeurs, verzorgers en mensen op de bivak.

Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Wij gaan met ons team dit jaar allerlei leuke acties organiseren, om op een leuke manier geld in te zamelen. Op de website van Stichting Roparun kunt u alle goede doelen vinden die via deze organisatie ondersteund worden met 1 en hetzelfde doel: klik hier voor meer informatie over de gesteunde doelen.

Ontstaan van Team Sprinters Breda

Team Sprinters Breda is een initiatief van een aantal leden van atletiekvereniging SPRINT uit Breda. We hebben in 2006 voor het eerst aan de Roparun deelgenomen.

De meeste van onze teamleden zijn lid van atletiekvereniging SPRINT.  Daarnaast is er een klein aantal teamgenoten dat op een andere manier met Team Sprinters Breda in contact is gekomen en zich bij ons heeft aangesloten. Wat we gemeen hebben is onze ‘drive’ om elk jaar weer een fantastische prestatie neer te zetten, op sportief gebied maar bovenal wat betreft de opbrengst voor het goede doel!

Op deze website maak je kennis met ons team, lees je meer over de acties die we organiseren om geld in te zamelen en ontdek je de sponsors die onze deelname helpen waar te maken.

Volg ons ook op de voet via onze Facebookpagina en Like! onze pagina!