Specials van Sprint halen prachtig bedrag op

Zoals bekend is ons team nauw verbonden aan atletiekvereniging AV Sprint. Binnen deze vereniging is een hele actieve groep sporters met een beperking: de Specials. Ieder jaar worden bij de eerste keer dat ze elkaar zien in het nieuwe jaar oliebollen gegeten. Om het aangename met het nuttige te verenigen wordt sinds vorig jaar de Oliebollenloop georganiseerd in het Arboretum in Oudenbosch. Naast de gezelligheid en de heerlijke oliebollen werd dit jaar ook geld op gehaald voor de Roparun. 

Op zaterdagmiddag 5 januari stonden om 13.30 uur de lopers klaar voor hun rondjes door de bijzondere bomentuin in Oudenbosch. Na het startschot wandelden het aanwezige publiek in de tegenovergestelde richting, zodat ze én van de tuin én van de voorbij razende lopers konden genieten. Voor de lopers was het rondje aanzienlijk kleiner dan het vorige jaar omdat een gedeelte van het terrein onder water stond vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen tijd. Dat deerde de lopers niet: ze liepen gewoon wat meer rondjes in de afgesproken tijd.

Na afloop stonden in het naastgelegen Thomashuis de oliebollen al klaar. Onder het smikkelen en smullen werd het eindbedrag van de sponsoractie bekend gemaakt. Er is maar liefst 1106 euro en 30 cent bij elkaar gelopen. Wat een topbedrag voor ons team om het jaar mee te beginnen. Onze dank is uiteraard groot!