Team Sprinters Breda

Chris Strous

Z’n 30 jaar heb ik de hardloopsport m.n. de wegatletiek beoefend. Vanaf de oprichting, inmiddels zo’n 14 jaar geleden, ben ik lid van Teamsprinters Breda en hoop dit jaar weer mee te kunnen doen. Deze keer niet meer als loper maar als fietser. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om deze 530 km lange non-stop estafette van Parijs naar Rotterdam mee te mogen maken.
Met het hele team hebben we slechts een doel voor ogen nl. zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting Roparun. Via diverse acties o.a. een sponsorloop op basisscholen, kerststukjes verkopen, wijnverkoop en het benaderen van bedrijven en particulieren om geld te doneren hopen we geld binnen te halen. De stichting Roparun financiert uit de verkregen gelden ieder jaar weer een aantal projecten (zie site www.roparun.nl). Ook worden kankerpatiënten, die geen kans meer hebben op herstel, en hun naasten opgevangen om zo hun laatste dagen aangenamer te maken.
De gehele voorbereiding en de acties vinden het hele jaar door plaats. Tevens wordt door het hele team een aantal gezamenlijke trainingen gehouden. Door dit alles ontstaat een hecht teamverband. Onze voldoening is groot als we samen met de andere teams weer kunnen finishen in Rotterdam. Dit jaar gaat ons team opnieuw de uitdaging aan vanuit Parijs.

Terug naar boven