Kirsten van Heerden

Loper

Hallo mijn naam is Kirsten van Heerden – Strous.
Ik woon in het mooie dorp Bavel samen met mijn man Dennis en onze dochter Anouck (nu 16 jaar)
Dankzij mijn vader Chris Strous, dia al jaren lid is van team Sprinters, ben ik aangestoken met het hardloop virus. Toen ik zo’n 14 jaar geleden dacht ik ga stoppen met roken ben ik gaan hardlopen.
Langzaam aan ging ik steeds een stukje verder, tot ik een paar jaar geleden mijn eerste halve marathon liep. Wat een ervaring! Dit smaakte naar meer en ik dacht weet je wat ik ga mee doen met de RopaRun.
Vorig jaar mocht ik voor het eerst dan eindelijk mee lopen. Wat een belevenis en wat een ervaring.
Dit jaar loop ik hem voor de tweede keer. En wat is het leuk om dit samen te kunnen doen met dit team en met mijn vader!
Ik ben nu twee jaar lid van dit team en ga mee als loper.
Wat mij heeft gemotiveerd is natuurlijk het goede doel, maar ook dat ik graag nog 1x met mijn vader over een finishlijn zou komen.
Toen ik mijn eerste halve marathon ging lopen zou papa zijn laatste lopen. Vanwege  rugklachten moest  hij helaas stoppen met hardlopen. Nu heeft op die bewuste dag in oktober papa niet de finish gehaald, maar werd het met een ambulance weg gereden van het parcours met een hartstilstand. Dit heeft jaren als niet afgesloten gevoeld, ondanks dat papa mij bij elke wedstrijd aan staat te moedigen. We waren niet samen over de finish gekomen. Nu vorig jaar Roparun 2021 kwamen we dan toch echt eindelijk samen over de finish!
Eindelijk ons verhaal kunnen afsluiten. En tja dan wordt je gegrepen door het Roparun virus en ga je door!