Jesper Dekker

Vliegende kiep

Hallo! Mijn naam is Jesper Dekker.
Dit jaar is het voor het eerst dat ik echt mee ga met de Roparun en Team Sprinters, maar ik was al van kinds af aan betrokken bij de Roparun. Mijn vader Frank Dekker gaat al voor de 17e keer mee en nu gaan we dus voor het eerst samen. Roparun zit dus een beetje in ons bloed, zou je kunnen zeggen. Ik heb me altijd heel erg aangetrokken gevoeld tot het team en vind de Roparun een prachtig goed doel. In het dagelijks leven werk ik bij het Chassé Theater als theatertechnicus waar ik verantwoordelijk ben voor de technische voorbereiding en feitelijke realisering van de voorstellingen, congressen en evenementen.

Als kind was ik lid van AV Sprint en heb daar de gehele jeugdafdeling doorlopen. Mijn specialisaties waren speerwerpen en de 400m sprint. Daarnaast vond ik het ook leuk om 5km wedstrijden te lopen en in de winter te crossen. Helaas kwam daar een einde aan omdat dit niet meer te combineren was met mijn studie. Na ongeveer een jaar niet serieus gesport te hebben begon ik me te vervelen en heb ik een racefiets aangeschaft. In de loop van de jaren is dat een echte passie van mij geworden. Later ben ik er ook bij gaan Mountainbiken. Vanwege mijn passie van Roparun besloot ik me toen in te schrijven bij Stichting Moerdijkriders. Dit is een vertakking van het team Moerdijkrunners die in plaats van de Roparun lopen, de Roparun in 24 uur fietsen. Ze rijden van Parijs naar Zevenbergen, een rit van 430 km. Helaas door Covid-19 is dit avontuur niet door gegaan en houd de stichting na de komende editie op te bestaan. Sinds afgelopen jaar ben ik, aangestoken door mijn vriendin, mijn oude passie van het hardlopen weer gaan oppakken. Na de wat gebruikelijke beginners-blessures ging het beter en besloot ik me op te geven als reserve-/noodloper bij Team Sprinters. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat ik klaar ben om te gaan lopen, mocht er op het laatste moment een loper uitvallen. Een paar weken geleden bleek dat er nog een plek vrij was op het kamp en werd er gevraagd of ik mee wilde als vliegende keep. Een beetje een manusje van alles. Die rol ga ik met twee handen aanpakken. Ik kijk er enorm naar uit om dit avontuur aan te gaan samen met deze fantastische groep mensen. 

Naast mijn rol tijdens de Roparun zelf zet ik mij ook graag in voor de acties van het team. Onder andere organiseer ik, het vorig jaar in het leven geroepen, “Team Sprinters Tourspel”. Een spel wat wordt gespeeld aan de hand van de grootste wielerwedstrijd ter wereld: “Le Tour de France”. Ook dit jaar zal die weer georganiseerd worden. Houdt de socials en de website van het team in de gaten alle informatie.