ONS TOPTEAM LOOPT EEN GEWELDIGE ROPARUN

Ons team ziet het lopen van de Roparun altijd als een soort toetje, na een jaar acties voor het goede doel. Wat dat betreft werd Roparun 2024 een meesterlijk dessert van een Michelin-sterrenkok.
Het afgelopen jaar heeft ons team echt een topbedrag bij elkaar gesprokkeld voor Stichting Roparun. De sponsorlopen, de taartpuntjes verkoop, de rommelmarkt van Princenhage, maar zeker ook de vele spontane donaties van familie en vrienden, liepen allemaal heel voorspoedig. Later maken we bekend wat we bij elkaar hebben gelopen, maar we kunnen verklappen dat het onze stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Hoeveel motivatie heb je nodig voor de loop?

Op Pinksterzaterdag vroeg in de ochtend stonden we daarom vol ambitie klaar. Het team was compleet, de routes en de stopplekken uitgewerkt, de massagetafels en de cateringspullen ingepakt.
Na een emotioneel uitzwaaimoment reden we naar Clastres in Noord-Frankrijk waar dit jaar de start plaatsvond. Debutante Judith mocht om 14.20 uur van start gaan en schoot direct uit de startblokken. Na twee etappes kon geconcludeerd worden dat dit voor alle acht lopers gold: we liepen ruim voor op schema. Normaal kan dat gevaarlijk zijn, omdat te snel starten je vaak later opbreekt. Maar dat bleek eigenlijk nooit echt het geval. Zelfs de Muur van Geraardsbergen kon ons niet weerhouden van een soepele snelle run.

Doordat het zo vlot ging konden we de tijd nemen voor mooie doorkomsten onderweg zoals bij de Honingraad en Sprint, beiden in Breda. Zo’n doorkomst is hartverwarmend en overweldigend.
Het gaf ons in ieder geval veel spirit om door te lopen naar Rotterdam. Daar beleefden we een mooie finish, opnieuw met veel emoties. Voor veel teamleden komen bij zo’n finish veel emoties samen bij het overschrijden van de finishlijn. Er vloeide menig traantje. Mag, is zelfs mooi.

We mogen trots zijn op onze prestatie. Het was een echt groepsprestatie, die alleen mogelijk is door de 300% inzet van elk individu. En dat was echt zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *