Roparun 2023 was in één woord fantastisch!

Alles zat mee: een gemotiveerd team, lekker weer, goede voorbereiding enz. enz…
De hooggespannen verwachtingen hierdoor, werkte niet verlammend, maar kwamen ook grotendeels uit. Eén loper raakte al snel geblesseerd, maar die werd razendsnel vervangen door de vliegende keep van het team Jesper. Gelukkig kon deze ongelukkige loper nog wel de verdere Roparun mee blijven genieten van een geweldige editie.

Van het begin af aan hebben we (veel) sneller gelopen dan het beoogde tijdsschema. Dat kwam vooral door de bevlogenheid van de lopers, maar ook de wind in de rug en het lekkere weer. Eigenlijk was het iets te warm, waardoor er specifieke blessures ontstonden zoals blaren. En daarom werd het alsnog pittig gedurende de loop. Zeker ook omdat vanaf Ossendrecht de (koude) wind weer tegen begon te waaien. Omdat we uiteindelijk toch nog met een ruim uur voorsprong op ons schema binnen kwamen, is duidelijk dat de lopers veel karakter hebben getoond in de laatste zware kilometers.

Karaktervol is zeker van toepassing op het team, maar zelf ervaarden wij het vooral als heel gezellig en waardevol. Eén van de lopers appte na afloop aan het team: bij het bekijken van de foto’s achteraf gingen er tranen over mijn wangen van het lachen, het verdriet om familie, maar ook van geluk: wat een mooie momenten hebben we samen beleefd. Een herinnering voor het leven!

Wij bedanken iedereen (zij die vlak om het team heen waren, maar ook onze “fans”) voor alle support:
– de stopplekken, met name in Aarle-Rixtel, Kaatsheuvel, Breda en de molen van Huijbergen, waren allemaal top;
– de supporters langs de kant gaven ons vleugels;
– iedereen die bij de aankomst was in Rotterdam en met ons mee kwam vieren.