Worst voor Clara

Nog een stukje werkweek en we gaan aan het avontuur beginnen. We beginnen nu toch een beetje zenuwachtig te worden. Alles lijkt tot in de puntjes geregeld, dus daar ligt het niet aan.

Wel is er altijd die onzekere factor: HET WEER. Zoals het er nu naar uit gaat zien hebben we tijdens de Run een heerlijk temperatuurtje van rond de 20 graden. Niet te koud, niet te warm. Wel kan een enkel buitje regen nog wat roet in het eten gooien. Het is immers zo veel makkelijk om droog te lopen, buiten te masseren en ook buiten te kunnen eten. We hebben wel wat partytenten, maar opzetten is ook een hele toer.

De afgelopen jaren hebben we een aantal teamleden gehad die dachten wel het weer te kunnen beïnvloeden. Als team uit het Brabantse land hebben we nog altijd die katholieke opvoeding die ergens sluimerend een rol speelt. En wat doe je dan als je om mooie weer verlegen zit? Je offert een worst aan de Heilige Clara in Meerseldreef, net over de grens. Soms hielp het de afgelopen jaren, soms niet.

Nu is niet iedereen in de gelegenheid naar Meerseldreef te fietsen ( hoewel het lekker Belgische bier daar wel verleidelijk is), maar misschien kan er toch geholpen worden middels een oude katholieke traditie: steekt u een kaarsje aan voor mooi weer?