Team Sprinters pakt oude traditie op voor het goede doel, update: opbrengst bekend!

Bij de atletiekvereniging waar we aan gelinieerd zijn, AV Sprint, was het vroeger de gewoonte om één keer per jaar de verschillende geledingen van de vereniging samen te laten komen door het organiseren van een Ekiden. Een Ekiden is een uit Japan overgewaaide vorm van een estafetteloop voor teams. Deze traditie werd echter al voor de “coronatijd” niet meer in ere gehouden. Een mooiere gelegenheid om iets te doen voor Stichting Roparun konden we daarom niet bedenken.
Onze bloedeigen teamcaptain Niels (geholpen door enkele fanatieke teamleden), pakte daarom de draad weer op en zorgde zaterdag 23 april voor een heuse revival met de deelname van maar liefst 39 teams. Daarin waren allerlei geledingen van Sprint vertegenwoordigd: van fanatieke “weg” en “baan” – groepen tot de Atlzheimergroep, jeugdtrainers en Specials. Voor de gelegenheid was een rondje van 1 kilometer over het complex van Sprint uitgezet, waar kort na 9.30 uur een kleurrijk lint van lopers werd weggeschoten door hét jurylid van de Nederlandse atletiek Cor Nagtzaam. Veel teams waren speciaal uitgedost om de prijs voor het mooist verklede team te kunnen winnen. Onder het commentaar van dé microfoonstem van de Nederlandse atletiek Frans Jacobs, werd het een gezellig spektakel met een mooie opbrengst voor ons team.

Enkele andere teamleden waren, olv penningmeester Bram, zo slim om in de loop naar de kantine te gaan staan met zelfgebakken taarten. Die werden ook gretig verkocht en die opbrengst kon aan de totaalopbrengst worden toegevoegd.

Al met al weer een fijne activiteit met ons team. Dat is ook goed voor de teamspirit. Iets waarvan wij vinden dat we dat nodig hebben tijdens de echte Roparun begin juni.

UPDATE: Onze Ekiden levert een mooi bedrag op.

Eindelijk weten we wat onze acties rond de Ekiden, die we afgelopen zaterdag organiseerden, heeft opgeleverd. Penningmeester Bram kan weer 1060 euro bij zijn totaalopbrengst voor Roparun 2022 bijschrijven. Naast de opbrengst van de Ekiden zelf is daar ook het bedrag van de taartverkoop (op hetzelfde moment in de kantine van AV Sprint) bij opgeteld.
Dank aan alle deelnemers, taarteters, medewerkers, bakkers en de mensen van AV Sprint.