Denis Marchais Merlot

De Languedoc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van karaktervolle wijnen tegen een aantrekkelijke prijs. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is de streek koploper op het vlak van innovatie.

Denis Marchais ligt in La Sablette De Mouzillon in de Loire regio in Frankrijk. Denis Marchais ontwikkelde de eerste wijngaard in 1860 in Clos de la Sablette en hij produceerde van origine alleen “Loire” wijnen. Uiteindelijk breidde Denis Marchais het portfolio uit met Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Het is nu een bedrijf met 240 ha. eigen wijngaarden en maakt hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, niet overmatig complex.
In de Languedoc heerst een mediterraan klimaat met hete zomers en tamelijk milde winters. De noordelijke bergen omringen de wijngaarden als een amfitheater. De bodems van de wijngaarden bevatten kalkrijke zand en rode klei vol met stenen.

De druiven ondergaan een korte schilinweking en worden dan zacht geperst en vergist in RVS cuves. Denis Marchais Merlot: Met veel soepel en zacht mollig rood fruit (kersen), zwart fruit (bessen) en een snufje zoete kruiden. Iets vlezig, droog en met een plezierige afdronk.