Team Sprinters Breda

Pé Tinto

Pé Tinto ( Herdade de Esporao- Alentejo)

 De wijnregio Alentejo is een heuvelachtig gebier dat bijne een derde van de oppervlakte van Portugal beslaat. Het is er heet en droog met in de zomer temperaturen tot wel 40 graden. Het is dunbevolkt en het stond als wijngebied lange tijd in de schaduw van de bekende gebieden als Douro en Dao. Toch heeft Alentejo een lange wijngeschiedenis en heeft het gebied geheel eigen druivenrassen. Dit in combinatie met een lange wijngeschiedenis en heeft een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staat het aan de basis van zeer originele wijnen.

De geschiedenis van het landgoed Esporao gaat terug naar de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 werd de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijnen. Zowel in de wijngaard als de olijfgaard werkt Esporao volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporao behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.

Pé Tinto heeft een lekkere sappige blend van de lokale druiven moreto, castelao en trincadeira. Ze is helder rood van kleur. De geur is uitnodigend met invloeden van donker fruit en wat kruidigheid. De smaak is fris met een vriendelijke taninne structuur en veel lengte.

 

Ook deze wijn is beschikbaar met medewerking van WIJNHUIS OKTOBER Wilhelminastraat 52 in Breda www.wijnhuis-oktober.nl

Terug naar boven